LTO: boer ontbreekt in grondonderzoek

LTO Noord vindt het goed dat de Randstedelijke Rekenkamer kritisch naar het grondbeleid van provincie Zuid-Holland kijkt, maar plaatst wel enkele kanttekeningen.

LTO%3A+boer+ontbreekt+in+grondonderzoek
© Niweuwe Oogst

'Het onderzoek biedt alleen een theoretisch inzicht, maar de praktijk ontbreekt', stelt beleidsadviseur Andries Middag van LTO Noord Zuid-Holland. 'Zo is alleen het Zuid-Hollands Landschap gehoord, maar boeren en makelaars helaas niet. Terwijl zij juist in onzekerheid zitten door het grondbeleid.'

De aankoop van grond door provincie Zuid-Holland voor de aanleg de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) is in de periode van januari 2007 tot en met april 2014 achtergebleven, concludeerde de Randstedelijke Rekenkamer na onderzoek afgelopen week.

Extra doelstelling

De grondaankoop lag tot en met 2010 op schema, de inrichting van land niet. Oorzaak is dat er niet is gerekend met een extra doelstelling om 4.832 hectare in te richten.

In de periode 2011-2013 zijn de resultaten voor het aankopen en inrichten van grond ver achtergebleven bij de doelen en verwachtingen van de provincie. Vooral doordat het natuurbeleid veranderde vanwege de bezuinigingen door de rijksoverheid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer