Kleinere vraag voor Nederlandse uien

De Nederlandse uienmarkt moet zich herpakken nu de export wat terugloopt. Het is zoeken naar het juiste prijsniveau. Dat concludeert Bureau Uienmarkt Informatie (BUI).

Kleinere+vraag+voor+Nederlandse+uien
© Nieuwe Oogst

De vlotte afzet gaf de uienmarkt tot dusver een vaste stemming, zonder hoge prijzen overigens. Nu echter lijken bestemmingen in vooral Midden- en Zuid-Amerika af te haken.

De regionale landbouwbeurzen stelden hun noteringen voor zaaiuien droog uit de schuur iets naar beneden bij tot een niveau variërend van 6 tot 8 euro per 100 kilo. De stemming wordt omschreven als rustig.

Brede afzet

Volgens BUI blijft de afzet van uien overigens nog steeds breed en is er zeker geen sprake van een negatieve tendens. Met name de vraag vanuit Afrika is nog heel behoorlijk.

De kleinere vraag maakt de handel terughoudend met inkopen. Daarnaast zorgt de hoge sorteercapaciteit in Nederland opnieuw voor druk op de baalprijzen en dus kleine marges voor de handel en sorteerders.

Uien zonder MH

Voor de komende weken verwachten insiders een export van hooguit 20.000 ton uien per week. De exportorders zullen ingevuld kunnen worden met uien zonder MH die voor een korte periode opgeslagen liggen, stelt BUI.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
Meer weer