Uientelers gaan voor minimaal 10 euro

Het lijkt erop dat uientelers bij biedingen voor veldgewas uien uit de schuur 10 euro per 100 kilo hanteren als instapprijs.

Uientelers+gaan+voor+minimaal+10+euro
© Nieuwe Oogst

Dit meldt Bureau Uienmarkt Informatie (BUI) in een analyse op de uienmarkt. Er is op dit moment veel vraag naar Nederlandse uien, constateert BUI.

Op zoek naar product

Met name sorteerders en exporteurs zijn naarstig op zoek naar product. Hun argumenten dat de huidige baalprijzen weinig ruimte laten voor hogere veldgewasprijzen hebben volgens BUI weinig impact op de telers.

Telers voelen dat de vraag naar uien moet resulteren in hogere uienprijzen. Zij lijken het gelijk aan hun kant te krijgen. Enkele weken geleden werd op levering december al 10 euro per 100 kilo geboden. Dat prijsniveau komt eerder in zicht dan verwacht.

Exporttempo

In de afzet wordt de uienstrijd voornamelijk gevoerd op Afrika. Sorteerders krijgen maar nauwelijks voldoende product binnen om het exporttempo bij te houden. Naast Afrika zijn ook bestemmingen in Midden-Amerika en het Verre Oosten in de markt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
Meer weer