Principeakkoord cao Dierhouderij

LTO Nederland heeft een principeakkoord bereikt over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor de dierhouderij. Het akkoord is gesloten met FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen.

De overeenkomst heeft een looptijd van 1 januari 2014 tot en met 31 december 2015. Het voorziet in een loonsverhoging van tweemaal 1,25 procent per 1 januari en 1 juli 2015. De nieuwe cao geldt voor de ruim 2.500 bedrijven en achtduizend werknemers.

Een belangrijke doelstelling in de nieuwe cao is het streven naar een sector met duurzame arbeidsverhoudingen. De betrokken partijen blijven investeren in goed werkgeverschap.

Jongereninstroom

Om jongeren te laten instromen in het kader van leren en werken, zijn er vijftig beroepsbegeleidende leerweg (BBL) trajecten afgesproken. Ook komt er een instroomschaal voor studenten en scholieren.

In de overeenkomst is een actualisering van de functiebeschrijvingen opgenomen. Speciaal voor mensen met een arbeidsbeperking komt er een aparte loonschaal in het kader van de Participatiewet.

Toeslagen

Met het oog op de Wet Werk en Zekerheid wordt de ketenbepaling gehandhaafd en komt er een verplichting om te werken met NEN-gecertificeerde uitzenders. De cao voorziet ook in speciale toeslagen voor het werken in deeltijd en op zondagen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer