Cao glastuinbouw definitief

De achterbannen van LTO Glaskracht Nederland, Plantum, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen stemmen in met de nieuwe cao voor de glastuinbouw.

Cao+glastuinbouw+definitief
© NO

De looptijd van de cao is van 1 juli 2014 tot en met 30 juni 2015. De lonen worden op 1 maart 2015 met 1 procent verhoogd. Het minimumloon wordt aangepast conform de verhogingen die daarvoor door de overheid zijn vastgesteld.

Gedurende de looptijd van de cao werken partijen onder andere de gemaakte afspraken voor de nieuwe ouderenregeling uit, die op 1 juli 2015 ingaan. Werknemers van 62 jaar en ouder kunnen dan één dag (of 20 procent) minder gaan werken tegen 90 procent van het loon en met behoud van de pensioenopbouw over dit loon.

Compensatie

Werkgevers waarvan medewerkers gebruik maken van de regeling, worden financieel gecompenseerd. Werknemers die aan de ouderenregeling gaan deelnemen, leveren hun opgebouwde leeftijds- en dienstverbanddagen in.

Vanaf de ingangsdatum van de ouderenregeling worden de rechten op bestaande leeftijds- en dienstverbanddagen van alle medewerkers bevroren en wordt het aantal vakantiedagen verminderd met een halve dag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer