LTO Drenthe houdt zorg over groot wild

Ondanks dat Gedeputeerde Staten gisteren hebben aangekondigd nog geen wilde zwijnen te willen introduceren in Drentse natuur, zijn de zorgen van de landbouw over mogelijke schade door groot wild nog niet voorbij.

LTO+Drenthe+houdt+zorg+over+groot+wild
© Menop

'De vlag kan zeker nog niet helemaal uit', stelt voorzitter Arend Steenbergen van LTO Noord Drenthe in reactie op de aanpassingen van de provincie op het Faunabeleidsplan.

Voor wilde zwijnen blijft de nulstand dan wel voorlopig gehandhaafd, andere soorten als het edelhert en damhert krijgen toch een plek in de Drentse natuurgebieden.

Landbouw

Steenbergen wijst er op dat de Drentse natuur niet is te vergelijken met de Veluwe. 'De natuurgebieden zijn hier kleiner en allemaal omringd door landbouw. Als die herten er dan moeten komen, moet goed worden bepaald hoeveel het er zijn.'

Volgens de LTO-bestuurder kunnen Drentse boeren bij introductie van groot wild in de provincie zeker wildschade verwachten. 'Gezien het feit dat schadeafhandeling nog nooit vlot is verlopen, kan ik mij alles voorstellen bij het wantrouwen dat er is onder de boeren.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  10° / -1°
  10 %
Meer weer