Tarief Schieland en Krimpenerwaard stijgt

Boeren in Schieland en de Krimpenerwaard betalen volgend jaar meer waterschapsbelasting. Het hoogheemraadschap verhoogt de watersysteemheffing jaarlijks met 5 procent.

Tarief+Schieland+en+Krimpenerwaard+stijgt
© Hoogheemraadschap Schieland en Kirmpenerwaard

'Deze heffing was voor de categorie ongebouwd vorig jaar, door invoering voor een apart tarief voor wegen, fors gedaald', licht Schieland en de Krimpenerwaard het besluit toe.

'Daarbij bleek echter niet met het juiste aantal hectaren te zijn gerekend, waardoor het tarief voor 2014 te veel was verlaagd.'

Komend jaar wordt met het juiste aantal hectaren gerekend en deze eenmalige correctie komt op de reguliere stijging, stelt het waterschap.

Wegen

De totale zuiveringsheffing, ongeveer ook de helft van de totale belastingsom, stijgt daarentegen niet en daalt nu structureel met een half procent per jaar. De wegenheffing in de Krimpenerwaard wil het waterschap voor 2015 met 2 procent laten dalen.

De exacte tarieven zijn nog afhankelijk van de verandering van WOZ-waarde van woningen en bedrijfspanden voor 2014, waarover ze worden berekend.

Totaal

De totale waterschapsbelasting van Schieland en de Krimpenerwaard stijgt in 2015 met gemiddeld 2 procent. Hiermee blijft de stijging onder de 4 procent die het algemeen bestuur in 2009 zelf hiervoor als maximum heeft gesteld.

Het algemeen bestuur van Schieland en de Krimpenerwaard behandelt woensdag 26 november de programmabegroting voor 2015 en stelt de tarieven dan definitief vast.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer