Extra+bezuinigingen+bij+Vechtstromen
Nieuws
© Foto: Vechtstromen

Extra bezuinigingen bij Vechtstromen

Waterschap Vechtstromen bezuinigt de komende jaren extra om lastendrukstijgingen te matigen. Om dat te bereiken, wordt tot 2017 tot ongeveer 5 miljoen euro per jaar ingeteerd op de uitgaven.

Deze besparingen zijn aanvullend op de 11 miljoen euro per jaar die de fusie van de waterschappen Velt en Vecht en Regge en Dinkel tot het nieuwe waterschap Vechtstromen heeft opgeleverd.

Het dagelijks bestuur stelt het algemeen bestuur voor te besparen door de investeringen te verlagen en te korten op de bedrijfsvoering. Dat valt op te maken uit het eerste begrotingsvoorstel van het dagelijks bestuur van Vechtstromen.

Koopkracht

'Met deze maatregelen wil Vechtstromen bijdragen aan het behoud van koopkracht van inwoners en het investeringsvermogen van bedrijven in het beheergebied van Vechtstromen', stelt Wim Stegeman, portefeuillehouder financiën in het dagelijks bestuur.

Volgens Stegeman blijft Vechtstromen volgend jaar investeren in kwaliteit en klimaatbestendigheid. 'In 2015 investeren we zo'n 50 miljoen euro. De voorgestelde verlaging vraagt wel dat we ons moeten herbezinnen op tempo en invulling van onze investeringen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 17°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer