Weinig vraag naar vrije aardappelen

Het lijkt er volgens Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) op dat aardappeltelers met vrij product dit jaar veel geduld moeten hebben bij de afzet.

Weinig+vraag+naar+vrije+aardappelen
© Nieuwe Oogst

De landbouwbeurs in Goes noteerde deze week voor fritesgeschikte aardappelen afland 1,50 tot 2 euro per 100 kilo. Deze notering komt overeen met de laatst gemelde transacties op Agriprins.

Overigens geldt zowel voor de beurs in Goes als LNCN (Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland) in Emmeloord dat de afland aardappelen afgelopen periode regelmatig niet genoteerd zijn vanwege een gebrek aan transacties.

Tussenoplossing

Zowel in Nederland als in België is de oogst van fritesaardappelen vrijwel afgelopen. Het is niet de verwachting dat de zandaardappelen direct afland geleverd kunnen worden. Telers moeten daarom regelmatig op zoek naar een tussenoplossing.

PCA-Fiwap maakt deze week ook in België melding van een rustige markstemming. Voor goede kwaliteit Bintje geldt een prijs van 1,50 euro. Fontane en Challenger noteren prijzen van 1,50 tot 2 euro. Voor Innovator betaalt de industrie 2 tot 2,50 euro. Alle prijzen zijn per 100 kilo.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -1°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  9° / -3°
  10 %
Meer weer