Interesse voor aromastoffen peperteler

Bij de Westlandse paprika- en peperkwekerij Westland Peppers worden momenteel monsters genomen van groenten op de aanwezigheid van aromastoffen.

Deze inhoudstoffen kunnen gebruikt worden voor de toepassing in geur-, smaak- en geurstoffen in voedingsmiddelen. Het onderzoek gebeurt op verzoek van een multinational uit de voedingsmiddelenindustrie dat chemische grondstoffen op termijn wil vervangen door plantaardige varianten.

Dat bevestigt Jan Smits van Bio Base Westland en Kenniscentrum Plantenstoffen. Deze organisaties zijn een samenwerking aangegaan met dit bedrijf.

Aromastoffen

Bij de pepers wordt gezocht naar plantaardige aromastoffen en of het commercieel haalbaar is deze te winnen. Ook onderzoeken de partijen of er bepaalde aromastoffen uit tomatenstengels en paprika's te halen zijn.

'Kansen op het gebied van inhoudsstoffen zijn dichterbij voor de tuinbouw dan je denkt. Al gaat het om lange trajecten, dit is een beweging die we onmiskenbaar inzetten als Nederlandse glastuinbouw', stelt Jan Smits. 'Laten we serieus naar deze ontwikkeling kijken als nieuwe verdienmodellen.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer