Belgische veiling komt met actieplan

Om de problemen in de afzet van fruit het hoofd te bieden lanceerde Veiling Haspengouw (Sint Truiden, Vlaanderen) afgelopen week haar actieplan STAM2020.

Belgische+veiling+komt+met+actieplan
© Willem Dijkema

Luc Bels, voorzitter van de veiling en Filip Vanaken, de nieuwe algemeen directeur, trekken het project. Vanaken was na het vertrek van Renaat Kuipers begin september benoemd tot algemeen directeur ad interim en sinds 13 oktober officieel de nieuwe directeur.

STAM2020 is een letterwoord van vier krachtige begrippen die het toekomstproject van Veiling Haspengouw moet belichamen: slagkracht, teamkracht, aandacht en marktkracht. STAM2020 kreeg de slagzin 'Samen voor een krachtige veiling', mee.

Perencrisis

Het is een strategisch project waar Veiling Haspengouw al sinds het voorjaar van 2014 aan werkt. De lancering staat dus los van de perencrisis en het vertrek van de vorige algemeen directeur.

In STAM2020 worden de nieuwe veilingvisie en strategische keuzes voor de komende vijf jaar bepaald.

Werkgroepen

In november zullen de veilingleden en het personeel reageren op de gemaakte keuzes, welke worden aangepast waar nodig. Voor de verdere invulling gaan vanaf december gemengde werkgroepen aan de slag van bestuurders, directie, telers en personeel.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer