Let op de aanzegplicht

Als gevolg van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid treden per 1 januari 2015 enkele wijzigingen in werking. Een aantal van die wijzigingen hebben betrekking op tijdelijke arbeidsovereenkomsten, zoals de aanzegplicht.

Diana EleveldDit betekent dat u de werknemer op de hoogte stelt of zijn arbeidsovereenkomst wel of niet wordt verlengd. De aanzegplicht geldt voor alle werknemers van wie het contract op of na 1 februari 2015 afloopt.
Wij adviseren in het kader van goed werkgeverschap de werknemer eerst mondeling te laten weten of het contract wel of niet wordt verlengd. Wanneer u de aanzegplicht niet (tijdig) naleeft, bent u de werknemer een bedrag verschuldigd. Deze vergoeding geldt naar rato en is maximaal één maandsalaris.
Het is juridisch gezien ook mogelijk om bij indiensttreding (of verlenging) direct een bepaling in de arbeidsovereenkomst op te nemen waarin u aangeeft dat u na afloop van de arbeidsovereenkomst niet het voornemen heeft een verlenging aan te bieden. Hiermee heeft u dan voldaan aan uw aanzegplicht. U loopt echter wel het risico dat de werknemer niet meer beschikbaar is wanneer u later toch graag de arbeidsovereenkomst wilt verlengen.
In de kennisbank arbeid kunt u een voorbeeld aanzegbrief downloaden. U treft een voorbeeld van een brief waarbij het contract wel wordt verlengd en een voorbeeld van een aanzegbrief waarbij het contract niet wordt verlengd. Tot slot treft u een voorbeeld aanzegbeding die u kunt opnemen in de arbeidsovereenkomst van de medewerker.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer