Start cursus dierenclubdocent

Hoe begeleid je als zorger cliënten met dieren. De Dierenclub Nederland geeft hierover een cursus op het Cursuscentrum Dierverzorging in Barneveld. Deze cursus is ook geschikt voor zorgverleners.

Start+cursus+dierenclubdocent
© 123RF eenmalig gebruik niet factureren

Dierenlessen voor basisschool kinderen bij een lokale dierenclub is een nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding, net zoals kinderen naar de sportclub of de muziekles gaan.

Om dit door heel Nederland te realiseren zijn er veel dierenclubdocenten nodig. Mensen die interesse hebben om als zzp-er in hun eigen woonplaats een dierenclub te starten en de lessen te geven. Dierenclub Nederland biedt op allerlei manieren ondersteuning om zo’n dierenclub op te zetten. Natuurlijk begint dit bij scholing.

Dierenclub Nederland en Cursuscentrum Dierverzorging hebben onlangs een overeenkomst ondertekend. De partijen gaan samenwerken rondom de recent ontwikkelde 4-daagse cursus tot Dierenclubdocent. De eerstvolgende cursus start in maart 2015.

Projectleider en docent van Dierenclub Nederland Patricia van Rooij geeft de cursussen, het cursuscentrum is verantwoordelijk voor de inschrijvingen, coördinatie en de locatie.

Ethiek en welzijn

'In de cursus Dierenclubdocent wordt uitgebreid ingegaan op dierethiek en -welzijn, natuurlijk diergedrag en de theorie van hoe dieren leren. Via rollenspellen oefenen de deelnemers bepaalde vormen van verantwoorde omgang met kinderen en ze ontvangen volop handvaten om kind- en diervriendelijke lessen voor te bereiden en te organiseren', aldus Van Rooij.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer