'Natura-aanwijzing Hedwigepolder voorbarig'

De actiegroep Red Onze Polders heeft haar sympathisanten opgeroepen massaal bezwaar te maken tegen het recente besluit van staatssecretaris Sharon Dijksma om de Hedwigepolder aan te wijzen als Natura 2000-gebied.

%27Natura%2Daanwijzing+Hedwigepolder+voorbarig%27
© Nieuwe Oogst

Red Onze Polders noemt het besluit van Dijksma voorbarig. De bewindsvrouw wil de omstreden polder toevoegen aan Natura 2000-gebied Westerschelde en Saeftinge.

De voorlopige aanwijzing is bedoeld om de Hedwigepolder onder het beschermingsregime van de Natuurbeschermingswet te brengen. Maar het betekent ook dat bewoners en boeren in de Hedwigepolder nu al te maken krijgen met allerlei sterk beperkende regels en voorschriften.

Belastend

De actiegroep vindt dat onnodig belastend, omdat de Raad van State de ontpoldering nog kan tegenhouden. 'Zelfs als de vernietiging van het gebied onverhoopt tóch doorgaat duurt het nog jaren voordat de werkzaamheden daadwerkelijk beginnen', zegt woordvoerster Magda de Feijter.

Red Onze Polders overweegt bij de Raad van State ook beroep aan te tekenen tegen de vaststelling van het Rijksinpassingsplan en de daarbij behorende besluiten. De termijn daarvoor sluit op 2 april.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer