Westlands+sociaal+akkoord+in+de+maak
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Westlands sociaal akkoord in de maak

Gemeente Westland, MVO Westland, LTO Glaskracht, MKB Westland, en VNO-NCW Westland-Delfland hebben een Westlands Sociaal Akkoord ondertekend.

De banenmarkt in het Westland krijgt hiermee in 2015 een oppepper. De startverklaring moet in de eerste maanden van 2015 resulteren in een concreet plan voor een gezonde, toekomstbestendige arbeidsmarkt.

Het creëren van banen staat voorop. Banen voor mensen in het algemeen en voor mensen met een arbeidsbeperking in het bijzonder, plus leer- en werkplekken voor toekomstige werknemers.

Participatiewet

Wethouder Mohamed el Mokaddem: 'Vanaf 1 januari 2015 krijgen we te maken met de nieuwe Participatiewet. Wat mensen nog wél kunnen qua werk staat centraal. Dat vraagt iets van ons als samenleving en in het bijzonder van ondernemers.'

Mensen met een beperking moeten daarom kansen krijgen door banen beschikbaar stellen. El Mokaddem: 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is al omarmd door ondernemers. Nu is het tijd om door te pakken. Intenties omzetten in acties. Immers niemand in Westland mag onnodig aan de zijlijn staan.'

Bijdrage

In 2010 is gestart met MVO Westland, het label waaronder afspraken worden gemaakt met ondernemers om een bijdrage te leveren aan de sociale opdracht in Westland. Inmiddels zijn 70 ondernemers ’MVO-partner’. Die groep moet groeien om iedereen die nu werkloos is, een kans te bieden.

Er lopen diverse activiteiten en projecten gericht op het realiseren van stage- en werkplekken. Bijvoorbeeld de geplande Greenport Horti Campus, Geslaagd in het vak en Westland on stage. Ook investeert de gemeente in Social Return on Investment via het gemeentelijk inkoopbeleid.

Naast het uitvoeren van de bestaande projecten komen de ondernemers(verenigingen) met nieuwe mogelijkheden en kansen om werk te behouden, te kunnen starten of te groeien als ondernemer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer