Herstructurering Poelzone gestart

De herstructurering van de Poelzone is gisteren officieel gestart. Dit gebied tussen Monster, Naaldwijk en ’s-Gravenzande verandert de komende jaren in een modern glastuinbouwgebied met veel groen en water.

Herstructurering+Poelzone+gestart
© Roel Dijkstra

Gedeputeerde Govert Veldhuijzen van provincie Zuid-Holland en wethouder Theo Duijvestijn van gemeente Westland verrichtten gisteren de officiële starthandeling.

Duijvestijn: 'Het versterken van de economie gaat hier hand in hand met het verbeteren van de leefbaarheid'. Zo worden er natuurvriendelijke oevers, vispaaiplaatsen en fietspaden aangelegd.

Glas

Door het verplaatsen van woningen en watergangen wordt de Poelzone bovendien geschikt gemaakt voor grote, moderne glastuinbouwbedrijven. Sinds 2012 wordt hiervoor halfjaarlijks subsidie beschikbaar gesteld aan ondernemers.

'Om Westland als glastuinbouwgebied vitaal te houden en nationaal en internationaal een leidende rol te blijven spelen, is verdere modernisering noodzakelijk', zegt Duijvestijn.

Obstakels

'Belangrijk is dat de weg-, water-, energie- en ICT-infrastructuur worden geoptimaliseerd. Ruimtelijke obstakels moeten worden weggenomen, zodat ondernemers nieuwe glastuinbouwbedrijven kunnen realiseren', stelt de wethouder.

'Project Poelzone is wat dat betreft een voorbeeldproject in Westland.'

Watergangen

Er zijn op dit moment al afspraken gemaakt over de uitplaatsing van twintig woningen, geeft Duijvestijn aan.

'Ik hoop van harte dat het uitplaatsen van woningen en vergraven van watergangen naar plaatsen waar ze de herstructurering niet belemmeren, leidt tot nieuwe herstructureringsinitiatieven van ondernemers.'

27 miljoen euro

Met de herstructurering is ruim 27 miljoen euro gemoeid. Daarvan is 18 miljoen euro van het rijk, 3 miljoen euro van provincie Zuid-Holland en 6,25 miljoen euro van gemeente Westland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer