Westland gaat glastuinbouw helpen

Een van de grootste uitdagingen voor de gemeente Westland vormt de komende jaren het behouden en versterken van de stevige positie van het Westlandse glastuinbouwcluster in het nationale en internationale krachtenveld.

Westland+gaat+glastuinbouw+helpen
© Nieuwe Oogst

Dit staat in de ontwerpbegroting 2015-2018 die het college van burgemeester en wethouders op 29 september 2014 heeft gepresenteerd.

Uitdagingen

De boycot door Rusland heeft de glastuinbouwsector, die het toch al moeilijk had door de economische recessie, nog verder onder druk gezet. Dit vraagt om een gemeente die investeert in lobby en belangenbehartiging en het bedrijfsleven helpt in haar internationale contacten.

Daarnaast ondersteunt de gemeente het bedrijfsleven in de zoektocht naar nieuwe markten en producten. Ook wordt gewerkt aan de randvoorwaarden die nodig zijn om in Westland te kunnen ondernemen, zoals het wegnemen van ruimtelijke obstakels, het verbeteren van de bereikbaarheid en het ondersteunen van de energietransitie.

Schulden

De inkomsten en uitgaven van de gemeente Westland zijn in balans, blijkt uit de ontwerpbegroting. Toch blijft de schuldpositie een aandachtspunt

Wethouder van financiën Peter Ouwendijk: 'Dit is het gevolg van de grote hoeveelheid gronden die de gemeente in bezit heeft en de investeringen die nodig zijn om Westland op economisch en sociaal vlak verder te brengen, onze dienstverlening te verbeteren en de aantrekkelijkheid van de gemeente te vergroten.'

'Bij verkoop van gronden, wordt de schuldpositie positief beïnvloed. In ieder geval streven we ernaar de schulden de komende vier jaar minder te laten toenemen dan de laatste jaren het geval was', aldus Ouwendijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer