ANWB-leden kiezen natuur Flevoland

De ANWB roept haar leden op te laten weten waar in Flevoland nieuwe natuur moet komen. Ze heeft daarvoor een aparte website ingericht.

Provincie Flevoland heeft ongeveer 800 hectare beschikbaar om nieuwe natuur en recreatieterreinen te ontwikkelen. Tot 20 oktober kunnen inwoners van Flevoland op deze site hun voorkeur aangeven.

In reactie op een eerdere oproep hebben ondernemers, natuurorganisaties en inwoners van Flevoland veel meer plannen ingediend en uitgewerkt dan er aan oppervlak beschikbaar is.

Resultaten peiling

De provincie kiest op 17 december uit de ingediende plannen. De ANWB biedt de resultaten van de peiling uiterlijk 19 november aan bij de provincie.

Volgens de ANWB is nieuwe natuur ook bedoeld om actief van te genieten; om te wandelen, te fietsen, of te recreëren. Alle plannen voorzien volgens de organisatie op hun eigen wijze in mogelijkheden tot recreatie.

Veilige en gezonde recreatieomgeving

Met de peiling wil de organisatie Provinciale Staten helpen de juiste keuze te maken. De ANWB stelt dat de leden groot belang hechten aan een veilige en gezonde recreatieomgeving.

'Veel factoren spelen daarin een rol: afwisseling in land en water, in bos en open gebied, cultuurhistorie en uiteraard een goede ontsluiting. En liever dichtbij dan ver weg.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer