Boeren Overijssel willen bouwen

Boeren in Overijssel dienen in groten getale bouwaanvragen in in het kader van de Natuurbeschermingswet. Provincie Overijssel zet alle zeilen bij voor tijdige afhandeling, geeft De Stentor aan.

Boeren+Overijssel+willen+bouwen
© Provincie Overijssel

In totaal ontving de provincie zo'n 950 aanvragen van boeren en burgers die in of dichtbij Natura 2000-gebieden willen bouwen of ondernemen.

Het wegwerken van die achterstand in aanvragen kost vele maanden, blijkt uit antwoorden van Gedeputeerde Staten op vragen van de VVD-fractie. Die partij maakt zich zorgen over ‘stagnerende bouwactiviteit op het platteland’.

Leges

In december zijn er 850 aanvragen ingediend. Reden daarvoor is dat er vanaf januari leges van ruim 2.000 euro gelden. Van die aanvragen zijn er veel onvolledig ingediend, wat ook weer extra werk oplevert.

Verder moesten 270 aanvragen opnieuw worden beoordeeld vanwege een uitspraak van de Raad van State. Dit jaar kwamen er tot nu toe nog 35 aanvragen bij.

Extra personeel

Door inhuur van extra personeel kan 96 procent van de aanvragen binnen de wettelijke termijn worden afgehandeld. De provincie vreest dat dat percentage de komende maanden daalt. Vooral in juni moeten vele honderden aanvragen worden verwerkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer