Mondiale strijd tegen antibioticaresistentie

Wereldwijd gaat op meerdere fronten tegelijk gestreden worden tegen antibioticaresistentie, aldus minister Edith Schippers van VWS.

Mondiale+strijd+tegen+antibioticaresistentie
© VWS

De problemen spelen volgens de bewindsvrouw in de humane geneeskunde, de veehouderij, de voedselketen en in het milieu. 'Echt resultaat is pas mogelijk als we internationaal samenwerken om op al deze terreinen deze 'sluipmoordenaar' te lijf te gaan.'

Internationale zorgtop

Schippers (VWS) sprak tijdens een internationale zorgtop op het Witte Huis in Washington. In aanwezigheid van president Barack Obama is een vijfjarenactieplan vastgesteld om op verschillende fronten de gezondheidsveiligheid wereldwijd te bevorderen.

De dreiging van infectieziekten is actueler dan ooit gezien de uitbraak van ebola in West-Afrika. Een crisis die in potentie een bedreiging vormt die veel verder reikt dan Afrika.

Leidende rol

Naast ebola is er verder gesproken over biosecurity, zoönosen ofwel ziekten die van dieren op mensen overgaan, inentingen en antibioticaresistentie. Nederland heeft als medeopsteller van het deelplan antibioticaresistentie een leidende rol bij de uitvoering ervan.

Een goede werking van antibiotica is van groot belang om besmettelijke ziekten te kunnen beheersen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer