Eerste paal R&D-station Hazera

De wethouders Beemsterboer en Bouwes van de gemeente Schagen hebben deze week de eerste paal geslagen voor het nieuwe veredelingsstation van zaadbedrijf Hazera in Warmenhuizen.

Eerste+paal+R%26amp%3BD%2Dstation+Hazera
© Hazera

Met het slaan van de eerste is de bouw van het Onderzoeks- en Ontwikkelingsstation van Hazera voor vooral koolgewassen van start gegaan. Bij de gelegenheid waren veel hoogwaardigheidsbekleders aanwezig.

Groot belang

Wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen vertelde het een eer te vinden om de eerste paal te mogen slaan. 'De zaadveredelingssector is van groot belang voor onze gemeente.'

'De lokale economie en werkgelegenheid worden door deze bedrijven sterker. De gemeente werkt dan ook graag mee aan de groei van dit mooie bedrijf. Wij hopen ook voor vele toekomstige groeiplannen een partner te mogen zijn.'

Wereldspeler

Jan-Willem Breukink als voorzitter van Seed Valley zegt dat de koepelorganisatie van West-Friese zaadbedrijven zich sterk gemaakt heeft om Hazera in het gebied te houden. 'Het is goed voor onze bedrijfstak dat deze wereldspeler in groentezaden haar activiteiten hier uitbreidt.'

Hans van den Heuvel van Hazera benadrukt dat innovaties van levensbelang zijn voor de veredelingssector. Volgens de hoofd van de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van het internationale bedrijf zorgt de innovatiedrang er onder meer voor dat de sector de laatste jaren zeer crisisbestendig is gebleken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer