%27Eerste+BZV%2Dboer+blij+gemaakt+met+dode+mus%27
Nieuws
© DLV

'Eerste BZV-boer blij gemaakt met dode mus'

De CDA-fractie in de Staten van Noord-Brabant heeft geïrriteerd gereageerd op het persbericht eerder deze week waarin Brabant melding maakte van de eerste ‘BZV-boer’.

Het provinciebestuur meldde eerder deze week dat geitenhouder Alexander Westerlaken als eerste in Brabant een omgevingsvergunning ontving gebaseerd op de Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij (BZV).

NB-wet vergunning

Maar CDA-Statenlid Roland van Vugt wijst Gedeputeerde Staten erop dat hij ook een NB-wet vergunning nodig heeft. En Westerlaken wacht, net als heel veel andere boeren, al heel lang op die vergunning.

Het CDA spreekt dan ook van een lege huls. ‘De 13 weken behandeltermijn voor de vergunning is met 13 weken verlengd, maar vergunningverlening was en is nog steeds niet in zicht’, schrijft Van Vugt aan Gedeputeerde Staten. ‘Gelet hierop komt uw ronkende persbericht in een geheel ander daglicht te staan.

Dode mus

Het Statenlid vindt dat GS er alle schijn van heeft dat Westerlaken, de Brabantse samenleving en Provinciale Staten blij gemaakt worden met een dode mus.

Gedeputeerde Yves de Boer erkent in een reactie dat de laatste hobbel nog genomen moet worden: de NB-wet-vergunning. 'Wat mij betreft moet er zo snel mogelijk een goede oplossing komen voor het probleem dat deze rijkswet onuitvoerbaar is.'

Weer

 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  60 %
Meer weer