Prijs verse snijmaïs wisselend

Er is op dit moment voldoende aanbod snijmaïs, de vraag blijft iets achter. Er heerst momenteel een afwachtende houding en de daarmee gepaard gaande hoop op een lagere prijs.

Prijs+verse+snijma%C3%AFs+wisselend
© nieuwe oogst

Dat blijkt uit de prognoses van maiscoach.nl. Of dat wachten wordt beloond, is nog niet te zeggen. Het zorgt er in ieder geval voor dat de prijs niet stabiel is en momenteel ongeveer 1,50 euro per procent drogestof bedraagt.

Maïs op stam

De prijzen van maïs op stam laten zich moeilijk voorspellen. Op de marktplaats van maiscoach.nl worden partijen aangeboden voor gemiddeld 1.880 euro per hectare. Of dat realistisch is, valt nog te bezien.

Of een hectare prijs reëel is, hangt behalve van de prijs ook sterk af van de verwachte opbrengst en kwaliteit van het betreffende perceel.

Kuilmaïs

De handel in de kuilmaïs van vorig seizoen staat op een laag pitje. Hier en daar wordt er nog wat gekocht. De prijs ligt momenteel, afhankelijk van de kwaliteit, tussen de 60 en 65 euro per ton, franco thuis.

Was er vorige week vooral in het zuiden van Nederland reuring op de maïspercelen, nu zijn de hakselaars ook in het midden en noorden van stal gehaald.

Handel

De handel komt daarmee langzaam op gang. Door de gunstige weersomstandigheden verloopt de oogst voorspoedig.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer