BBQ-vlees verkocht zonder welzijnsetiket

Dierenwelzijnskeurmerken die supermarkten voeren op hun reguliere vlees, worden voor BBQ-vlees aan de kant geschoven, blijkt uit een steekproef van Wakker Dier.

BBQ%2Dvlees+verkocht+zonder+welzijnsetiket
© Marcel Bekken

Stichting Wakker Dier deed deze zomer onderzoek bij acht grote supermarktketens. Geen van de 109 onderzochte BBQ-vleesproducten had een dierenwelzijnskeurmerk zoals bijvoorbeeld het Beter Leven Kenmerk.

Dit terwijl 28 procent (variërend van 13 tot 43 procent) van het reguliere (niet BBQ) vlees-assortiment bij deze supermarkten wel een welzijnskeurmerk had. Dierenwelzijnskeurmerken die supermarkten op hun reguliere vlees voeren, worden bij het BBQ-vlees aan de kant geschoven, constateert Wakker Dier.

AH en Jumbo

'Zo stelt Albert Heijn voor haar varkensvlees als inkoopvoorwaarde dat het minimaal 1 Beter Leven-ster heeft. Op het BBQ-vlees ontbreekt dit keurmerk geheel', aldus Wakker Dier. De consumentenservice van AH bevestigt dat het BBQ-vlees ‘minder diervriendelijk’ is.

Ook Jumbo – de nummer 2 in supermarktland – eist bij het reguliere (niet BBQ) varkensvlees dat het voldoet aan de eisen van Milieukeur, maar koopt haar BBQ-vlees deels in zonder deze normen, schrijft Wakker Dier naar aanleiding van haar onderzoek naar welzijnskeurmerken en BBQ-vlees.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer