NVV%3A+Varkens+horen+bij+Nederland
Nieuws
© varkens horen bij nederland

NVV: Varkens horen bij Nederland

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) start een offensief voor het Nederlandse varken. Dat heeft NVV-voorzitter Ingrid Jansen gisteravond bekend gemaakt tijdens het 20-jarig jubileumfeest van de vakbond.

Jansen presenteerde tijdens het jubileum van de NVV de toekomstvisie met de titel ‘Varkens horen bij Nederland’. Deze titel zal de komende jaren ook worden gebruikt tijdens campagnes.

Het Nederlandse varken moet volgens de NVV opnieuw in de markt worden gezet. ‘Het Nederlandse varken en de Nederlandse varkenshouderij zijn de laatste jaren te veel ondergewaardeerd geweest. Wij willen daar verandering in brengen en het dier én de boer weer de credits geven die zij verdienen’, aldus Ingrid Jansen.

‘Bovendien willen wij de maatschappij het echte verhaal vertellen over de varkenshouders en de gezinsbedrijven. Nu wordt het beeld te veel bepaald door enkele organisaties die hun eigen agenda voeren.’

Film

De eerste actie om het belang van het Nederlandse varken in ons dagelijks leven en ons dagelijks voedsel te benadrukken is een film die de NVV deze zomer liet maken. Deze film heeft óók als titel ‘Varkens horen bij Nederland’ en is tijdens het jubileumfeest in première gegaan.


Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer