Kamp: geen extra regels snoeihout

Het kabinet komt niet met regels om het gebruik van snoeihout voor energieopwekking te beperken. Minister Henk Kamp (EZ) maakt dat duidelijk aan de Tweede Kamer.

Kamp%3A+geen+extra+regels+snoeihout
© Leonie Vaarhorst

Carla Dik-Faber (CU) had de bewindsman vragen gesteld over het gebruik van snoeihout voor bio-energie. Volgens haar ontstaat daardoor een tekort aan hout voor compost en moet meer veen worden geïmporteerd ‘met negatieve gevolgen voor natuur en klimaat’’.

Afvalbeheerplan

Een aanpassing van het Landelijk Afvalbeheerplan waardoor snoeihout alleen mag worden ingezet voor bio-energie als het niet meer nodig is voor compostproductie, gaat Kamp te ver. Composteren scoort volgens hem milieutechnisch niet per definitie beter dan het omzetten in hernieuwbare energie.

Hij wijst er verder op dat stijgende biomassaprijzen niet per definitie leiden tot het importeren van veen. Composteerders kunnen stijgende prijzen verrekenen in het eindproduct of kiezen voor andere ingrediënten voor de compost.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer