Voorschotprijzen melk in juli gedaald

De berekende voorschotprijzen komen in juli 2014 gemiddeld uit op 38,65 euro per 100 kilo melk. Dat blijkt uit de internationale melkprijsvergelijking van juli die Productschap Zuivel (PZ) in opdracht van LTO heeft gemaakt.

Voorschotprijzen+melk+in+juli+gedaald
© nieuwe oogst

Ten opzichte van juni daalden de melkprijzen gemiddeld met 0,34 euro. Maar vergeleken met de melkprijs van juli vorig jaar betekent dit een toename van 1,7 procent, oftewel een verhoging van 0,66 euro per 100 kilo melk.

Volgens specialist Willem Koops van PZ is er gemiddeld weinig veranderd wat betreft de melkprijzen ondanks een aantal prijsverlagingen.

Seizoensmatige verhogingen

Reden van de geringe veranderingen vormt een aantal seizoensmatige verhogingen, wat onder andere geldt voor de melkprijzen van Franse zuivelondernemingen.

Ook de melkprijzen van het Britse Dairy Crest en het Zwitserse Emmi stegen. Dat komt door het vervallen van de seizoensheffing van juni en door een toeslag die de zuivelaar in juli geeft.

Onderuit

De berekende melkprijs van Royal FrieslandCampina daalde met bijna 2,50 euro. Ook de Ierse zuivelondernemingen en het Duitse DMK vertoonden deze tendens: van alle drie verminderen de melkprijzen met 2 euro per 100 kilo melk.

Dat lot ontging ook First Milk en Arla - beide gingen 1,50 euro onderuit - en Milcobel - 1 euro lager - niet.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  4° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer