Noord-Holland houdt ganzenhoorzitting

Provincie Noord-Holland houdt volgende week donderdag een hoorzitting over haar ganzenbeleid en allerlei aspecten die daarbij komen kijken.

Noord%2DHolland+houdt+ganzenhoorzitting
© Nieuwe Oogst

Tijdens de hoorzitting komt een grote variëteit van vragen aan de orde over de uiteenlopende belangen, de wet- en regelgeving en de verschillende rollen van de betrokken partijen en belanghebbenden op het gebied van ganzen.

Een dwarsdoorsnede van deskundigen en vertegenwoordigers van belangenbehartigende organisaties gaat in op deze vragen.

Deskundigen

De deskundigen zijn mensen uit de praktijk, wetenschappelijke en juridische experts, grondeigenaren en vertegenwoordigers van de Faunabescherming, het Faunafonds, de Dierenbescherming, de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging, LTO Noord, de Vogelbescherming en experts op gebied van vliegveiligheid.

Ganzenakkoord

Onlangs sloot provincie Noord-Holland met alle partijen binnen de Faunabeheer Eenheid (FBE), waaronder de natuurorganisaties en LTO Noord, een ganzenakkoord.

Hierin zijn maatregelen afgesproken om de groeide populatie ganzen terug te brengen naar het niveau van 2005. Ook is voor het gebied rondom Schiphol een apart ganzenbeleid van toepassing. Dit om de vliegveiligheid te garanderen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer