Dierenarts+loot+niet+meer+voor+studie
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Dierenarts loot niet meer voor studie

De centrale loting voor numerusfixusopleidingen als diergeneeskunde wordt vanaf studiejaar 2017-2018 afgeschaft. Dat meldt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Onderwijsinstellingen gaan voortaan studenten selecteren die een numerusfixusopleiding willen volgen. Zo wordt de kans groter dat de juiste student op de juiste plek komt.

Bij de nieuwe, decentrale selectie wordt ook gekeken naar eerdere onderwijsprestaties, persoonlijkheidskenmerken en motivatie van de aspirant-student.

Landelijke regels

Bij de centrale loting golden alleen de eindexamencijfers als criterium. Voor de selectie worden enkele landelijke regels vastgelegd.

Studenten mogen bijvoorbeeld in een jaar aan maximaal twee numerusfixusopleidingen meedoen met de selectieprocedure. Dat kan ook dezelfde opleiding zijn op twee verschillende instellingen.

Selectieprocedure

Voor geneeskunde, tandheelkunde, fysiotherapie en mondzorgkunde mag een student maar op één instelling meedoen met de selectieprocedure.

Bij deze opleidingen schrijven zich structureel veel meer kandidaten in dan er plaatsen zijn. Studenten mogen in totaal maximaal drie keer meedoen aan een selectieprocedure voor een opleiding.

Weer

 • Zaterdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
Meer weer