Ctgb laat negen nieuwe middelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) verleent deze week aan negen gewasbeschermingsmiddelen een toelating.

Ctgb+laat+negen+nieuwe+middelen+toe
© nieuwe oogst

Talisma EC en Talisma UL zijn toegelaten als insectenbestrijdingsmiddel in de meeste granen in opslag of bestemd voor opslag (na oogst behandeling) en in opslagplaatsen voor graan (ruimtebehandeling).

Ethofol 500 SC is als onkruidbestrijdingsmiddel toegelaten in bieten. Onkruidbestrijdingsmiddel Camix is toegelaten in de teelt van maïs.

Ook Trimmer is een herbicide waarvoor Ctgb een toelating afgeeft voor de teelt van tarwe, gerst, rogge, triticale, spelt en haver.

Schimmelbestrijding

Zoxis is als schimmelbestrijdingsmiddel toegelaten in tarwe, gerst, rogge, triticale, asperge droog te oogsten erwten, erwten met en zonder peul.

Carial Star is een schimmelbestrijdingsmiddel. Het middel is toegelaten in de teelt van aardappelen.

RipeLockTM VP en RipeLock TM Tabs zijn voor de land- en tuinbouw niet van belang. Het zijn groeiregulatoren voor ruimtebehandeling van banaan in opslag.

Uitbreidingen

Daarnaast zijn er drie uitbreidingen. De uitbreiding van CeCeCe betreft het gebruik als groeiregulator in de teelt van tarwe.

Boxer heeft een uitbreiding als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelten van peulvruchten, lupine, vezelgewassen, wortelpeterselie, aromatische wortelgewassen en de onbedekte teelten van pastinaak, kruidgewassen en zonnebloemen.

SmartFreshTM is een groeiregulator door middel van een ruimtebehandeling in de teelt van appel en peer. De uitbreiding betreft een hogere dosering van toepassen in peer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer