Tankkeuring+vervalt+voor+afgewerkte+olie
Nieuws
© Nieuwe OOgst

Tankkeuring vervalt voor afgewerkte olie

Boeren met bovengrondse tanks voor de opslag van afgewerkte olie hoeven die waarschijnlijk die niet meer te laten keuren.

De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) adviseert daarom te wachten met het vervangen van de tanks.

OZHZ riep het afgelopen half jaar bedrijven in de regio op om te controleren of hun bovengrondse tanks recent zijn gekeurd. Met ingang van 1 januari 2015 moeten bovengrondse opslagtanks voor dieselolie en afgewerkte olie met een maximale opslagcapaciteit van 150 kuub zijn gekeurd.

In augustus 2014 is echter bekend geworden dat deze regel voor opslagtanks met afgewerkte olie waarschijnlijk komt te vervallen per 1 januari 2015.

Gekeurd

In de regio Zuid-Holland Zuid zijn zo'n tweeduizend bedrijven die van opslagtanks voor vloeibare brandstoffen gebruik maken, zoals agrarische bedrijven, garages en transportbedrijven. De tanks zouden om de vijftien jaar opnieuw worden gekeurd.

De keuring moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf, meldt de omgevingsdienst. Wordt de afleverinstallatie afgekeurd, dan zou de tank vervangen moeten worden. De OZHZ meldt nu daarmee te wachten totdat meer bekend is over de nieuwe regeling.

Weer

 • Zaterdag
  19° / 8°
  20 %
 • Zondag
  20° / 10°
  40 %
 • Maandag
  17° / 12°
  70 %
Meer weer