Controle+bovengrondse+tanks+Zuid%2DHolland+Zuid
© Nieuwe OOgst

Controle bovengrondse tanks Zuid-Holland Zuid

Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) roept boeren op te controleren of hun bovengrondse opslagtanks recent zijn gekeurd.

Met ingang van 1 januari 2015 moeten bovengrondse opslagtanks voor dieselolie en afgewerkte olie met een maximale opslagcapaciteit van 150 kuub zijn gekeurd.

Als de tank onderdeel uitmaakt van een afleveringsinstallatie dient ook deze installatie te worden gekeurd.

Gekeurd

In de regio Zuid-Holland Zuid zijn zo'n tweeduizend bedrijven die van deze opslagtanks gebruik maken, zoals agrarische bedrijven, garages en transportbedrijven. De tanks moeten voortaan om de vijftien jaar opnieuw worden gekeurd.

De keuring moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf, meldt de Omgevingsdienst. Wordt de afleverinstallatie afgekeurd, dan moet de tank per 1 januari 2015 buiten gebruik zijn gesteld.

Gecertificeerd bedrijf

Ook het afvoeren van de tank moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf. Deze verplichtingen zijn vastgelegd in het Activiteitenbesluit milieubeheer.

De Omgevingsdienst waarschuwt gebruikers van deze opslagtanks niet te lang te wachten met de keuring van tank en installatie. De tanks moeten voldoen aan diverse voorschriften met betrekking tot veiligheid en milieuwetgeving.

Reguliere controles

OZHZ-medewerkers controleren op de juiste naleving van die voorschriften. In 2015 zal bij reguliere controles specifiek gelet worden op de aanwezigheid van de juiste certificaten.

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  30 %
 • Vrijdag
  6° / -3°
  10 %
 • Zaterdag
  6° / -4°
  10 %
Meer weer