Studenten%3A+Green+Light+District+Amsterdam
Nieuws
© Alterra

Studenten: Green Light District Amsterdam

Amsterdam kent al het Red Light District, maar zeven studenten van Wageningen UR stellen voor om in de hoofdstad ook een Green Light District te realiseren.

Green Light District Amsterdam moet door vergroening de leefbaarheid en duurzaamheid verbeteren van de binnenstad. Dat melden de studenten in een onderzoek in opdracht van Alterra Wageningen UR.

Verduurzaming wordt bijvoorbeeld bereikt door het gebruik van verplaatsbaar groen of het aanpassen van de regelgeving voor hoteleigenaren bij het openen van nieuwe hotels.

Groen dak

Die nieuwe regels dienen als extra stimulans om een groen dak aan te schaffen, stellen de studenten. 'Het onderhoud van groen kan verder worden opgepakt door buurtgemeenschappen om de sociale cohesie te verhogen. Dat scheelt bovendien in onderhoudskosten.'

De plannen variëren van groene daken voor het station, hotels en parkeerterreinen tot groene tramrails en drijvende tuinen in de Amsterdamse grachten. 'Vergroening van het straatbeeld in de binnenstad geeft voordelen voor iedereen.'

Gezondheid

Allereerst leidt de vergroening tot een verbetering van de fysieke en mentale gezondheid van inwoners. 'Ten tweede wordt er een verhoogde sociale cohesie verwacht tussen zowel toeristen en inwoners als inwoners onderling', geven de studenten aan.

Eveneens draagt de aanpak bij aan het creëren van een veerkrachtiger ecosysteem in de binnenstad. Alterra zal met deze ideeën aan de slag gaan en de beste ervan proberen te verwezenlijken.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer