LTO+blij+met+breed+inzetbaar+vanggewas
Nieuws
© Nieuwe Oogst

LTO blij met breed inzetbaar vanggewas

LTO Nederland is blij met de mogelijkheid dat boeren vanggewassen kunnen meetellen voor vergroening in het Europees landbouwbeleid (GLB) voor de periode 2014-2020.

'We hebben er als LTO bijzonder hard aan getrokken en onze inzet is gehonoreerd, mede dankzij druk vanuit de Tweede Kamer, inclusief coalitiegenoot VVD', reageert een verheugde Jaap Haanstra, voorzitter van de vakgroep LTO Akkerbouw.

'Er zijn nu aanpassingen bereikt, die we van meet af aan hebben bepleit.' De vergroening kan volgens de vakgroepvoorzitter nu op een praktische wijze worden ingevuld met maximaal resultaat voor (bodem)biodiversiteit en bodemgezondheid.

Zelf kiezen

Boeren kunnen jaarlijks zelf kiezen hoe ze de vergroening op hun bedrijf invullen, zo blijkt uit de brief die staatssecretaris Sharon Dijksma gisteren aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De boeren hebben de keuze uit zestien vanggewassen. Voorwaarde is wel dat de vanggewassen minimaal tien weken op het land staan. Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is niet toegestaan.

Weer

 • Dinsdag
  12° / 6°
  40 %
 • Woensdag
  12° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer