Dijksma%3A+Ciolos+neemt+juiste+stap
Nieuws
© Dirk Hol

Dijksma: Ciolos neemt juiste stap

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) noemt de EU-steunmaatregelen 'de juiste stap voor nu.' Ze wijst erop dat de Nederlandse regering hier in Europa ook voor gepleit heeft.

'De situatie voor groente- en fruittelers is ook in ons land het meest urgent. Het is dus belangrijk dat er direct actie wordt ondernomen op de markt voor onder meer appels, peren, tomaten en paprika's', aldus de staatssecretaris.

Banen behouden

Volgens Dijksma leiden de Brusselse én de Haagse maatregelen er toe dat banen behouden blijven en dat de exportmotor blijft draaien. 'Uiteraard blijven we de marktsituatie nauwlettend volgen en treden met Brussel in overleg over de exacte uitwerking.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer