Moeizame+betalingen+uit+Rusland
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Moeizame betalingen uit Rusland

Bloemen- en plantenhandelaren ervaren dat betalingen uit Rusland moeizaam verlopen. Dat meldt het Vakblad voor de Bloemisterij.

Nu zes grote Russische banken geen geld kunnen overmaken naar de Europese Unie, kunnen klanten uit Rusland, zelfs als ze geld willen overmaken, dat niet doen. Veel afnemers zijn ook bang dat geld verkeerd terechtkomt of bevroren wordt.

Het lijkt er volgens VGB-directeur Robert Roodenburg op dat vooral grote handelsbedrijven problemen ondervinden. Zij doen zaken via de banken en handelen vaak in andere producten, die op de Russische boycotlijst staan.

• Lees hier alle berichten over de Russische boycot van agrarische producten uit de EU.

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer