Grana%27s+Pie+mooiste+van+Hellevoetsluis
Nieuws
© fokveedag, niet betalen

Grana's Pie mooiste van Hellevoetsluis

Grana's Pie is zaterdag 9 augustus tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis verkozen tot de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden.

Daarmee is het melkveehouder Jan Willem Hoftijzer uit Zwartewaal net als twee jaar geleden weer gelukt om de wisselbokaal voor de mooiste koe van de Zuid-Hollandse Eilanden mee naar huis te nemen.

De 6-jarige Grana's Pie werd eerder op de dag kampioene bij de oudere koeien. Een harmonisch gebouwde koe met een best uier en beste benen, oordeelde de tweekoppige jury, die bestond uit stamboekmedewerker Henk Lutke Willink uit Ospel en melkveehouder Fien Leenders uit Nederweert-Eind.

'Dit is zo'n koe waar je blij van wordt als je haar in de stal hebt. Eentje die niet veel hulp nodig heeft', zegt Lutke Willink. Haar goede uier was reden genoeg om haar ook tot uierkampioene in haar leeftijdsrubriek uit te roepen. Grana's Pie versloeg in die categorie Rika 221 van A.J. van der Kooij uit Abbenbroek.

Steeds mooier

Van der Kooij deed het overigens goed tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis. Rika 245 uit zijn stal werd kampioene in de middenklasse. De jury was onder de indruk van het uier van de melkkoe en prees haar benen. Bij de jonge koeien zegevierde melkveebedrijf Vrij Zwanenburg van de familie Wouters uit Grijpskerke.

Marga 9485 werd naarmate de dag vorderde steeds mooier. Dat, en haar goede uier, was voor de jury reden genoeg om haar boven Corrie 23 van maatschap Swank uit Nieuw Beijerland te plaatsen, die moeite leek te hebben met het warme weer.

Meest uniform

De vraag rijst al snel hoe het de grote winnaar van vorig jaar verging. Cees van der Wekken uit Maasdam zag dat zijn Wekken Holstein Guurtje 264 kampioene werd in de superproductieklasse. De 8-jaar oude koe heeft in haar leven al meer dan 87.000 liter melk gegeven.

Het dier was vanwege haar beste benen, super uier en fraaie melktypische uiterlijk volgens de jury beter dan de nummer twee in deze categorie, Nellie 87 van Theco de Wit uit Hellevoetsluis.

Mooiste groep

Daarnaast nam Van der Wekken de mooiste groep de mooiste en meest uniforme groep koeien naar Hellevoetsluis en won dan ook de beker voor de beste bedrijfsgroep.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer