CZAV: voorschot tarwe 130 euro

De Coöperatieve Zuidelijk Aan- en Verkoopvereniging (CZAV) betaalt een voorschotprijs van 130 euro per ton voor maal-, zomer- en baktarwe. Voor voertarwe en alle gerst ligt de voorschotprijs op 120 euro per ton blijkt uit de voor oogst 2014 vastgestelde voorschotprijzen van CZAV.
Voor niet-gecertificeerde granen betaalt de coöperatie 7,50 euro per ton minder dan voor gecertificeerd voergraan. Voor partijen tarwe en gerst geleverd na 4 augustus kan een afwijkend voorschot gelden als de kwaliteit daartoe aanleiding geeft.
De opbrengsten van brouwgerst van het ras Columbus zijn over het algemeen (zeer) goed. Het eiwitgehalte van Columbus is hoger dan van Tipple. Beide rassen laten een fijnere korrel zien dan vorig jaar. De kiemkracht is nog niet bekend omdat de gerst nog in het kiemruststadium zit.
CZAV meldt dat overaanbod van voertarwe de graanmarkt sterk beïnvloedt. Dit komt door kwaliteitsproblemen in vooral Frankrijk waar daardoor baktarwe wordt verwerkt in voer. Anderzijds houdt de politieke onrust in het Oostblok de gemoederen bezig.
De Europese eindvoorraad graan is door hoge opbrengstverwachtingen bijgesteld van 32 naar ruim 40 miljoen ton.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer