Akkerplaza%3A+digitaal+platform+marktinfo
Nieuws
© nieuwe oogst

Akkerplaza: digitaal platform marktinfo

De Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw is bezig met het inrichten van Akkerplaza als digitaal platform voor het verzamelen van onder meer marktinformatie voor de akkerbouwsector.

Dit meldt LTO-bestuurder Adrie Bossers deze week in een interview met Nieuwe Oogst. De ketenpartijen die zich verenigen in de BO Akkerbouw zien het verstrekken van marktinformatie als een van de kerntaken.

Bossers is namens LTO bestuurslid van BO Akkerbouw. Hij legt uit dat het platform wordt ingericht voor verschillende productgroepen met diensten waarvan een deel gratis is en ander deel betaald moet worden door de gebruikers.

Abonneren

‘Akkerbouwers kunnen zelf bepalen op welke diensten ze zich abonneren.' Voor aardappeltelers voorziet Akkerplaza onder meer in verwerkingscijfers, exportcijfers, voorraadmetingen en actuele prijsinformatie.

De input daarvoor wordt onder meer geleverd door Vavi, namens de verwerkende industrie en de NAO, namens de aardappelhandel. De BO Akkerbouw zal zelf namens de primaire sector gegevens voor het platform inbrengen als dat nodig is.

Broninformatie

Bossers zegt dat de brancheorganisatie zich beperkt tot het verstrekken van broninformatie. 'Alleen harde en feitelijke cijfers. Als BO interpreteren we de marktcijfers niet. Dat laten we graag over aan de specialisten.'

Weer

 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  95 %
Meer weer