Betrouwbaarheid

Een goede samenwerking houdt stand als mensen met wie je samenwerkt betrouwbaar zijn. Zo is dat ook in een huwelijk of andere samenlevingsvorm. Dit wordt ook van toeleveranciers verwacht.
Nu blijkt dus weer dat dit niet altijd het geval is. De mensen die dit overkomt worden flink gestraft voor iets wat zij niet willen. Ze staan met de rug tegen de muur en weten niet of de geleden schade wordt vergoed.
Ook overheidsinstanties blinken niet uit in betrouwbaarheid.
Rundveehouders die voor 2010 een bouwvergunning hebben gekregen en flink kosten hebben gemaakt om uit te breiden, worden nu teruggefloten omdat ze geen natuurvergunning hebben, terwijl ze die niet konden aanvragen omdat de provincies niet wisten hoe ze met die vergunningsaanvragen moesten omgaan.
Veehouders in de buurt van natuurgebieden kunnen nu niet aan de eisen voldoen. Nu worden ze door dezelfde provincie gecontroleerd en als de natuurvergunning niet klopt, worden ze gekort op de toeslagrechten. Dit is zo krom als het maar kan.
Ander voorbeeld is de niet-kerende grondbewerking die hier verplicht is. Op ons bedrijf is onderzocht of dit mogelijk is bij biologische bedrijfsvoering. Het blijkt dat dit in samenwerking met de mestwet niet kan.
Hierdoor zijn biologische teelten niet meer mogelijk. Je krijgt de indruk dat instanties liever hebben dat wij terug naar de gifspuit grijpen.
Dit stimuleert niet echt om meer biologische landbouw in Limburg te krijgen, maar maakt dit eerder kapot.
Vertrouwen is niet te koop. Dat moet je verdienen en daar schort het bij sommigen aan.
Maar ondanks alles kijken wij toch met vertrouwen naar de toekomst en hopelijk u ook.

Guido Frijns

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer