Ook interventievraag voor paprika

LTO Glaskracht Nederland en de Dutch Produce Association (DPA) hebben aan het ministerie van Economische Zaken ook voor paprika's gevraagd om interventie toe te staan.

Ook+interventievraag+voor+paprika
© Willem Dijkema

Dit meldt LTO Glaskracht Nederland. Eerder is bij het ministerie de vraag neergelegd om te kunnen ingrijpen op de tomatenmarkt.

Volgens Nico van Ruiten, voorzitter van LTO Glaskracht Nederland, heeft het ministerie nog niet geantwoord op de verzoeken. De partijen zijn daarover nog in overleg.

Crisismaatregel

In de gemeenschappelijke marktordening groente en fruit is er ruimte voor interventie. Het standpunt van de Nederlandse overheid is om hier geen gebruik van te maken, tenzij er sprake is van een noodgeval.'

Glaskracht en DPA, de koepelorganisatie voor afzetorganisaties van groente en fruit, vinden dat er door de slechte prijsvorming sprake is van een noodgeval. 'Het gaat om een crisismaatregel', zegt Van Ruiten.

Telersverenigingen

Mocht het ministerie de verzoeken honoreren, dan zal product uit de markt worden genomen. Telersverenigingen bepalen individueel en gezamenlijk hoe dat gaat gebeuren.

Tijdens de Ehec-crisis was er ook interventie. Toen bestond er een vergoeding van 50 procent voor de groente die van de markt werd gehaald.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  28° / 19°
  35 %
 • Dinsdag
  27° / 16°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
Meer weer