Subsidie voor Zuid-Hollands groen

Boeren in Zuid-Holland met ecologische verbindingen, stukjes natuur of boerenlandpaden kunnen subsidie krijgen voor het opknappen van dit 'groen'.

Subsidie+voor+Zuid%2DHollands+groen
© Provincie Zuid-Holland

De provincie heeft daarvoor de Uitvoeringsregeling Groen (URG) uitgebreid. Voor eigenaren en beheerders van groengebieden subsidieert Zuid-Holland maximaal 50 procent van de projectkosten. Er is hiervoor dit jaar vier miljoen euro beschikbaar.

Ook kan subsidie worden aangevraagd voor aanleg van alle ecologische verbindingen, die op de kaart van de Verordening Ruimte staan. Ook hier subsidieert de provincie maximaal 50 procent van de projectkosten. Er is hiervoor dit jaar 1,5 miljoen euro beschikbaar.

Uitvoeringsregeling

De Uitvoeringsregeling Groen regelt de provinciale subsidies voor groenprojecten: aantrekkelijke groengebieden dichtbij de stad, voldoende ruimte voor planten en dieren en een gezonde basis voor agrarisch ondernemerschap.

De regeling bestaat sinds begin 2014 en biedt onder andere mogelijkheden voor aanleg en herstel van landschapselementen: plukjes natuur die kenmerkend zijn of waren voor het landschap, zoals knotwilgen en houtwallen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer