Voorschot CZAV: 130 euro per ton tarwe

De Coöperatieve Zuidelijk Aan- en Verkoopvereniging (CZAV) betaalt een voorschotprijs van 130 euro per ton voor maal-, zomer- en baktarwe.

Voorschot+CZAV%3A+130+euro+per+ton+tarwe
© Nieuwe Oogst

Voor voertarwe en alle gerst ligt de voorschotprijs op 120 euro per ton, zo blijkt uit de vastgestelde voorschotprijzen van CZAV voor oogst 2014.

Voor niet-gecertificeerde granen betaalt de coöperatie 7,50 euro per ton minder uit dan voor gecertificeerd voergraan. Voor partijen tarwe en gerst geleverd na 4 augustus kan een afwijkend voorschot gelden als de kwaliteit daartoe aanleiding geeft.

Brouwgerst

De opbrengsten van brouwgerst van het ras Columbus zijn over het algemeen (zeer) goed. Het eiwitgehalte van Columbus is hoger dan van Tipple.

Beide rassen laten een fijnere korrel zien dan vorig jaar. De kiemkracht is nog niet bekend omdat de gerst nog in het kiemruststadium verkeert.

Kwaliteitsproblemen

CZAV meldt dat de graanmarkt sterk wordt beïnvloed door overaanbod van voertarwe. Dit komt door kwaliteitsproblemen in vooral Frankrijk, waar baktarwe wordt verwerkt in voer.

Anderzijds houdt de politieke onrust in het Oostblok de gemoederen bezig. De Europese eindvoorraad graan is door hoge opbrengstverwachtingen bijgesteld van 32 naar ruim 40 miljoen ton.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer