LTO%3A+%27Let+op+bij+bemiddeling+leidingen%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

LTO: 'Let op bij bemiddeling leidingen'

LTO Nederland waarschuwt haar leden geen dubieuze contracten te tekenen met rentmeesterkantoren voor de bemiddeling bij de aanleg van leidingen.

Boeren krijgen overeenkomsten aangeboden voor de bemiddeling bij het leggen van leidingen over hun agrarische grond.

Daarin wordt volgens de LTO Nederland-werkgroep Schaderegelingen in sommige gevallen ten onrechte gesuggereerd dat LTO achter de bepalingen van het modelcontract van het rentmeesterkantoor staat.

Modelcontract

LTO zou volgens dat modelcontract de genoemde tarieven voor de bemiddeling kunnen billijken. 'LTO Nederland heeft niets afgesproken met rentmeesterkantoren', stelt Kees van Rooijen, beleidsadviseur LTO-werkgroep Schaderegelingen.

LTO heeft vernomen dat een rentmeesterkantoor modelcontracten aanbiedt waarin wordt gesteld dat LTO-afdelingsvoorzitters arbitrage verlenen bij een geschil van de grondeigenaar met de bemiddelaar.

Overeenkomst ontbinden

Indien nodig zouden de LTO-afdelingsvoorzitters het recht hebben de overeenkomst te ontbinden. Hiertoe zou het rentmeesterkantoor een overeenkomst hebben gesloten met de betrokken afdelingsvoorzitters.

De regionale LTO-organisaties laten weten dat dit niet het geval is en dat haar afdelingsvoorzitters die rol absoluut niet wensen te vervullen.

'Leden blijven zelf verantwoordelijk, maar worden sterk afgeraden dergelijke bemiddelingsovereenkomsten te tekenen', geeft Van Rooijen aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 2°
  90 %
 • Donderdag
  6° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  70 %
Meer weer