‘Boer pakt rekenmachine voor agrarisch natuurbeheer’

Het areaal agarisch natuurbeheer wordt kleiner maar beter van kwaliteit, zegt Walter Kooy, de man die het agrarisch natuurbeheer de komende jaren in een nieuwe jas moet steken. ‘Voor boeren betekent dit dat ze zich opnieuw organiseren en nieuwe allianties aangaan.’

Arno de SnooHet tijdschema is krap maar per 1 januari 2016 moet een nieuw systeem voor agarisch natuurbeheer in Nederland staan. Walter Kooy is de man die dit proces moet begeleiden. Hij was directeur van de groene financieringsinstelling het Nationale Groenfonds en daarvoor hoofd Natuur van het toenmalige ministerie van landbouw, natuur en visserij.
Kooy werkt nu voor de tijdelijke Stichting Collectief Agrarisch Natuurbeheer. LTO is één van de oprichters van de stichting, die is opgericht om de collectieven klaar te stomen voor 2016.
Want het agrarisch natuurbeheer gaat op de schop. Het moet effectiever en efficiënter. Per 1 januari 2016 moeten de huidige 160 agrarische natuurverenigingen zijn opgegaan in 40 collectieven. Die collectieven moeten het agrarisch natuurbeheer in nog nader te bepalen gebieden gaan vormgeven.

Weer

 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  2° / -3°
  30 %
 • Zondag
  3° / -4°
  10 %
Meer weer