Betrouwbaar+zaken+doen+bij+betonproducten
Nieuws
© nieuwe oogst

Betrouwbaar zaken doen bij betonproducten

Met ingang van 1 april 2013 is het nieuwe Bouwbesluit van kracht geworden. Dit betekent dat producenten aan de nieuwe Eurocodes moeten voldoen.

De nieuwe BRL 2812 voor Agrarische Betonproducten is per 21 maart 2014 van kracht geworden.

Dit betekent dat vanaf 1 juli 2014 producenten van agrarische betonproducten in Nederland verplicht zijn te produceren volgens de nieuwe Eurocodes die tevens zijn opgenomen in deze BRL 2812.

Strengere normen

Met ingang van die datum moeten alle vrijdragende betonelementen en betonnen wandelementen voldoen aan de strengere normen op het gebied van wapening, betonkwaliteit en milieuklasse.

Dat geldt voor alle betonfabrikanten- en producenten ongeacht of ze in het bezit zijn van een Komo-certificaat. Het certificaat heeft hiermee opnieuw aan waarde gewonnen.

‘Een betonfabrikant die over een actueel Komo-certificaat beschikt, voldoet aan de strengste normen volgens de BRL 2812’, aldus voorzitter Henk Jan Röfekamp van de Vereniging van Fabrikanten van Agrarische Betonwaren (Agrab).

Controles

Volgens Fred Dams van KIWA wordt hier vanaf 1 juli 2014 met controles op toegezien of producten aan de gestelde verwaarde eisen voldoen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 13°
  70 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  30 %
Meer weer