Loonwerkers trots op vak, maar praten weinig

Loonwerkers zijn trots op hun werk, maar ze praten minder over de arbeidsomstandigheden. Dat blijkt uit een onderzoek van Mooi Vak Man!

Loonwerkers+trots+op+vak%2C+maar+praten+weinig
© nieuwe oogst

Het onderzoek is een initiatief van FNV Bondgenoten, Vakvereniging Het Zwarte Corps, CNV Vakmensen en Cumela Nederland, de vier sociale partners in de loonwerksector.

Vakmanschap

De afgelopen weken is onderzocht hoe werknemers en werkgevers in de loonwerksector aan het werk zijn. Werknemers geven hun werk een 8,1 en werkgevers zelfs een 8,5. Het vakmanschap en de zichtbare resultaten maken hen trots.

Om met plezier en met trots aan het werk te blijven, zijn bijblijven, gezondheid, de werk-privébalans en veiligheid van belang. Werkgevers en werknemers praten weinig over deze onderwerpen, zo blijkt uit het onderzoek.

Goed gesprek

Minder dan een derde van de werknemers geeft aan jaarlijks een functioneringsgesprek te hebben. Mooi Vak Man! gaat meer aandacht besteden aan het voeren van een goed gesprek.

Mooi Vak Man! is een initiatief van de sociale partners in de loonwerksector. Het is ontwikkeld om werknemers en werkgevers in de loonwerksector zo lang mogelijk met plezier en gezond aan het werk te houden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer