Lichte daling aantal leden Cumela

Het aantal Cumela-leden is vorig jaar met 19 stuks afgenomen. Bedrijfsbeëindiging en enkele faillissementen zijn volgens de brancheorganisatie in de mechanisatie de redenen.

Lichte+daling+aantal+leden+Cumela
© nieuwe oogst

Voorzitter Wim van Mourik staat in het voorwoord van het jaarverslag stil bij de tiental bedrijven die failliet ging. 'Ik probeer me in te leven in de slapeloze nachten die deze ondernemers hebben gehad en nog hebben.'

Volgens Van Mourik is het moeilijk om gedwongen keuzes te maken, om afscheid te nemen van medewerkers die met plezier bij het bedrijf hebben gewerkt. 'Of om een bedrijf te sluiten dat twee of drie generaties familiebezig is geweest.'

Omzet 2 miljoen euro

Uit het jaarverslag 2013 blijkt dat Cumela er vorig jaar 62 leden heeft bij gekregen en er 81 werden uitgeschreven. Per saldo nam het aantal leden met 19 af naar 1.941 stuks begin dit jaar.

Het is voor het eerst sinds jaren dat het ledental afneemt. In de afgelopen vijf jaar is aantal leden steeds toegenomen. Daardoor groeide het aantal leden van 1.823 in 2008 tot 1.960 in 2012.

Het gemiddelde Cumela-bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van bijna 2 miljoen euro. Dat was twee jaar geleden ruim 1,8 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer