'Lammeren Harkstede dood door vos'

Schapenhouder Boelo Rotgers in Harkstede heeft sinds zaterdag vier lammeren in zijn land dood aangetroffen. Volgens hem zijn de dieren doodgebeten door een vos. Hij roept de politiek op om het jagen met lichtbak vanaf de openbare weg toe te staan.

%27Lammeren+Harkstede+dood+door+vos%27
© Nieuwe Oogst

Rotgers, die zo'n 450 fokooien houdt, boert vlakbij natuurgebied De Broeklanden. 'Daar zitten veel vossen en die mogen nu niet worden bestreden.'

Dit voorjaar, toen de schapen nog op stal stonden, raakte de ondernemer ook al enkele lammeren kwijt. 'Ik zag schapen met een opgezwollen uier, daar wordt niet meer uit gedronken. De lammeren zijn niet meer te vinden.'

Stroomdraad

Rotgers vermoedt dat een vos onder de fundering van de schuur door is gekropen. Een oplossing van Staatsbosbeheer om zijn land meer te beschermen met stroomdraad heeft geen zin, stelt de schapenhouder. 'Een vos blijft niet voor het stroomdraad staan.'

In een ander advies, van een Radio Noord-luisteraar om een hond in een grote koppel schapen te laten lopen, ziet hij ook niet veel. 'Dat kan als je een grote groep schapen op een perceel weidt, maar hier in Nederland werkt dat niet.'

Oproep

Hij probeert nu de politiek op te roepen iets aan het probleem te doen. 'Het blijft een moeilijke situatie.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer