Westland+maakt+groene+schakel+zelf
© Roel Dijkstra

Westland maakt groene schakel zelf

Niet projectontwikkelaar ONW, maar gemeente Westland zelf wil de groene schakel realiseren in de toekomstige Poelzone. Het college van B&W wil daarvoor 6 miljoen euro reserveren.

De Poelzone is een kassengebied tussen Monster en Naaldwijk dat een grote reconstructie wacht. Dat wordt gecombineerd met de aanleg van een verbindingszone voor recreatie en natuur.

Dwars door het tuinbouwgebied is de Groene Schakel gepland, een strook met water en natuur over een lengte van 2 kilometer, van 30 tot 100 meter breed.

Groene Schakel

De commissie ruimte van gemeente Westland bespreekt vanavond het collegevoorstel om het projectonderdeel Groene Schakel over te nemen van ONW dat zich terug trekt uit het dossier.

Gezien het economische klimaat en de positie van ONW, lijkt het bedrijf niet in staat de Groene Schakel uit te voeren. 'Als de gemeente als projecteigenaar ook dit deel in beheer krijgt, kunnen we meteen van start', verklaart een gemeentewoordvoerder.

Geen extra geld

Daarvoor is geen extra gemeentegeld nodig, omdat de 6 miljoen euro rijkssubsidie die al was gereserveerd in de projectkas van gemeente Westland vloeit, zodra zij de uitvoering start.

In totaal is er bijna 43 miljoen euro beschikbaar voor de Poelzone.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer